♥︎ SUPER SNELLE VERZENDING • Vandaag besteld, vaak dezelfde (werk)dag nog verzonden !

Veel gestelde vragen

Over de producten

Hoe bepaal ik de lengte van mijn ketting?

Klik hier om uit te vinden hoe verschillende kettinglengtes vallen.

Hoe kies ik de juiste ringmaat?

Klik hier om te kijken wat de juiste ringmaat is voor jou.

Kan ik mijn sieraden dag en nacht dragen?

Alle sieraden van ietsmooisvoorjou.nl worden van 925 sterling zilver materiaal gemaakt. Zilver is een edelmetaal dat betekent dat je de sieraden dag en nacht kunt dragen, ook tijdens het douchen. Tijdens het douchen spoel je de sieraden juist weer mooi schoon. Let wel op met de douchegel en shampoo waar veel parfum in verwerkt is. Droog je sieraden altijd even goed af na je douchebeurt. Sieraden die eigenlijk onder "teer of kwetsbaar" vallen, zoals een ring met veel markasietjes, daarbij raden wij aan om ze even af te doen met bijvoorbeeld de afwas.

Mijn sieraden worden dof of zwart, hoe kan dat?

Het is helaas niet te voorkomen dat zilveren sieraden na een tijdje dof of zwart worden. Dit heet oxidatie. Dit is een natuurlijk proces en is niet schadelijk voor het zilver. Oxidatie komt doordat zilver in aanraking komt met waterstofsulfide. Dit is een gas dat overal in de lucht voorkomt. Wanneer zilver hiermee in aanraking komt, ontstaat er een chemische reactie en komt er een zwarte laagje op je zilveren sieraden. Overigens kan de verkleuring ook snel ontstaan als de zuurgraad van je huid heel hoog ligt of door veel gebruik van medicijnen, crème, parfum, haarlak en make up.

Vooral in de zomermaanden met hoge temperaturen verkleuren je zilveren sieraden snel zwart. Dit komt voornamelijk door veel gebruik van zonnebrand crème in combinatie met zweet en parfum.

In alle zwembaden zit chloor en daar kan zilver niet zo goed tegen. Chloor zorgt er namelijk voor dat het zilver gaat oxideren en je sieraden dus ze sneller zwart en dof worden.

Hoe maak ik mijn zilveren sieraden schoon?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je zilveren sieraden weer op te poetsen en te laten blinken als nieuw.

  1. Afwasmiddel / zeep
    Soms krijg je de sieraden al eenvoudig schoon door ze te ontvetten met afwasmiddel (of groene zeep). Dus eigenlijk gewoon even je sieraden mee afwassen met de dagelijkse vaat. Gebruik eventueel een zachte tandenborstel om overal tussen te komen. 

  2. Zilverpoetsdoek
    Andere mogelijkheid is om met een droge zilverpoetsdoek de sieraden weer mooi op te poetsen.

Hoe bewaar ik mijn sieraden?

Als je de sieraden niet draagt, bewaar ze dan altijd in een afgesloten zakje of doosje, zodat het niet in aanraking komt met waterstofsulfide en de oxidatie te voorkomen. Anders is de kans groot dat de zilveren sieraden dof of zelfs zwart worden.

Over de verzending

Kan iets sneller worden geleverd?

We leveren binnen 3 werkdagen, maar meestal gaat het dezelfde dag nog op de bus. Bij extra spoed kun je altijd even contact opnemen. Als de mogelijkheid er is, zullen we je pakje zo spoedig mogelijk verzenden.

Ik wil graag cadeautjes versturen naar verschillende adressen, hoe doe ik dat?

Per adres een bestelling plaatsen is dan het meest handig of je neemt even contact met ons op.

Ik wil iets retour sturen, hoe doe ik dat?

Wij willen natuurlijk dat je blij bent, want dan zijn wij dat ook.
Op de klantenservice pagina bij het kopje 'ruilen, retour en reparatie' vind je hoe je jouw ongebruikte (!) bestelling kunt ruilen of retourneren.

Mijn bestelling is niet aangekomen, wat moet ik nu doen?

Neem contact op. We versturen gratis, bij een bestelling binnen Nederland vanaf €25,- met normale brievenbuspost (postzegels), daarop zit geen trackingscode. Wil je extra zeker zijn bij bijvoorbeeld een grote bestelling, kies dan voor verzekerde verzending.

Mijn bestelling is beschadigd gearriveerd, wat nu?

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ga naar de klantenservice pagina, bij het kopje 'ruilen, retour en reparatie' vind je beschreven hoe je het beste en het snelst dit opgelost krijgt.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Als je nog niet hebt betaald hoef je niets te doen, dan annuleert je bestelling zich vanzelf na een bepaald aantal dagen. Als je al wel hebt betaald, neem contact op.

Diversen

Doen jullie ook aan verkoop bij mensen thuis en/of workshops?

Momenteel niet, maar zou je dat zelf graag willen doen en heb je een plan? Neem ccontact op. Je weet maar nooit.

Waar kan ik terecht met mijn klacht?

Altijd direct hier bij ons. Graag zelfs, wij willen natuurlijk dat je blij bent, want dan zijn wij dat ook. Neem contact op.

Ik heb een blog, mag ik wat reviewen/kun je wat toesturen?

Ja, heel graag zelfs! Check deze pagina voor een mogelijke samenwerking met bloggers.

Ik heb een eigen (web)winkel en zou graag zelf By ietsmoois verkopen, kan dat?

Neem even contact op voor de eventuele mogelijkheden.

Waar halen jullie toch al die bijzondere sieraden en andere spullen vandaan?

Veel laten we op maat maken (duurzaam en kinderarbeidvrij!!) en daarnaast blijven we altijd zoeken op onze inkoopreizen door Azië.

HELP!

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op.